Best WordPress Hosting
 

Kiss Mona: A nagyvilág mentes ételei 

via gasztromagazin.hu => eredeti post link

Kiss Mona egyedülálló gasztrobloggerként harmadszorra is elhatározta magát, hogy megosszon velünk egy olyan különleges receptkönyvet, amely 60 glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szója-, mogyoró- és élesztőmentes, valamint kész lisztkeverék nélküli vegán fogást sorakoztat fel. Új kötetében most a világkonyha remekeihez kalauzol el minket. Újragondolta más országok jellegzetes ételeit: kezdve a török tejberizstől, a francia zöldséges quiche-en át egészen a görög muszakáig és az amerikai sajttortáig.

A mentes görög muszaka egy igazi kulináris kaland azoknak, akik allergiás vagy érzékenységi reakciókat tapasztalnak bizonyos összetevőkkel szemben, vagy egyszerűen csak egészségesebb változatot keresnek a hagyományos fogásokból. Ez a változat a klasszikus görög muszakát ötvözi a modern diétás igényekkel, anélkül hogy az ízélmény terén kompromisszumot kellene kötnünk.

Az alapötlet ugyanaz: rétegesen elrendezett szaftos húspogácsa, párolt zöldségek és krémes, ízletes mártás. A különbség a hagyományos változathoz képest az, hogy a mentes muszakában a tészta, a tejtermékek és egyéb allergének helyett alternatív alapanyagokat használunk. Például a besamelszósz glutén- és tejmentes változata kerülhet rá, vagy hús helyett lencsepogácsát használhatunk, így vegán változatként is elkészíthetjük.