Best WordPress Hosting
 

Tarr Béla tanítványának filmjét nemsokára itthon is vetítik

via kultura.hu => eredeti post link

A kortárs film egyik legtragikusabb történetű remekműve az An Elephant Sitting Still egy nap alatt játszódik a kínai Hopej tartomány ipari sivárságában. Négy eltévelyedett lelket gyűjt össze egy mozaikos útvesztőben, amelynek folytonosan mozgásban lévő szereplői egyetlen grandiózus történetet mesélnek el a négyórás játékidő alatt.

„Ma este egy csodálatos filmet fogtok látni, és biztos vagyok benne, hogy életetek végéig veletek fog maradni” – mondta a film párizsi premierjén Tarr Béla, aki személyesen is ott lesz a film magyarországi bemutatóján a Corvin Moziban, hogy fiatalon elhunyt tanítványának és protezsáltjának magyarországi premierjét felkonferálja.

A film négy szereplő megpróbáltatásait követi egyetlen nap leforgása alatt, ahogy olykor egymást keresztezve, a kilátástalanság felé sodródnak útjaik. A nyugdíjas Vang Csin (Liu Cung-hszi) utolsó vigasza unokája és a kiskutyája, hiszen lánya és veje arra próbálja kényszeríteni, hogy anyagi nehézségeik miatt idősek otthonába költözzön. Az öregembert további szerencsétlenség sújtja, amikor az állatot megöli egy másik korcs, amelynek gazdái feltűnően érzéketlennek bizonyulnak Vang veszteségével szemben.