Best WordPress Hosting
 

Tévés adaptáció készül a kultikus horror, a Motel alapján, Oscar-jelölt sztár a fedélzeten

Tévés adaptációt kap a Motel (Hostel) című horror, a(z egyik) főszerepet Paul Giamatti (legutóbbi szerepei a cikkünk galériájában) játssza.

Eli Roth, aki a 2005-ös filmet írta és rendezte, újra visszatér a direktori székbe, de íróként is kiveszi majd a részét a munkálatokból.

Az eredeti film „modern adaptációjaként” és „újragondolásaként” jellemzett projekthez jelenleg nem kapcsolódik sem csator…

Ingyenes zenei programok a népzenétől a jazzen át a house-ig az egy hét múlva kezdődő MOZ.GO-n

Budapest Bár, Kaláka, Szirtes Edina Mókus, Vecsei H. Miklós, Koszika és megannyi DJ

Egy hét múlva, június 12-én kezdődik és négy napon át tart a MOZ.GO. Közel 100 magyar filmet láthat majd a közönség, de számtalan ingyenes koncertet és zenei programot is kínál a Magyar Mozgókép Fesztivál. Többek között lesz Budapest Bár, Kaláka, Szirtes Edina Mókus, Vecsei H. Miklós és Koszika koncert, valamint a legkülönbözőbb stílusú DJ-k állnak majd a keverőpult mögé. A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében három város, Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi várja majd a filmbarátokat a hazai filmek legnagyobb ünnepén.

Június 12-én 22 órakor a veszprémi FOTONban Dj Elf gondoskodik a jó hangulatról. Eklektikus szettjeiben előkerül a hip-hop, a disco és egyéb elektronikus zenei műfajok is. Lépett már fel Oliver Heldensszel, a Kraak&Smaakkal, a Stereo Mc’s-szel, de Iggy Pop előtt is melegítette már be a terepet.

Meghallgatható a Lefkovicsék gyászolnak filmzenéje

Breier Ádám rendező vígjátéka, a Lefkovicsék gyászolnak hatalmas siker a magyar mozikban. A Szabó Kimmel Tamás és Bezerédi Zoltán főszereplésével készült alkotást eddig közel 35 ezer néző látta. Miközben a mozik továbbra is vetítik, immár elérhető a Cinego felületén. Most ingyenesen hozzáférhető lett a film zenéje.

„Egy rendezőnek mindig külön öröm, ha igazi alkotótársként tud valakivel együtt dolgozni. Berci (Márkos Albert) igazán az volt, és ettől lett különleges ez a folyamat. Meg azért is, mert anyagi és egyéb okok miatt ritkán adatik meg, hogy valóban hangszeres (analóg) zene szülessen. Ez időigényes feladat, de szerintem százszor szebb, pontosabb és érzékenyebb, mint amit számítógéppel írnak egy adott filmhez. Nagyon jó zenész csapat állt össze, ezenkivül Sperling Andor elektronikus apró aláhuzó hangulatai egészen különleges végeredményt hoztak” – árulta el Breier Ádám rendező annak apropóján, hogy a Lefkovicsék gyászolnak zenéje immár nem csak a moziban, vagy a Cinego felületén nézve hallható a film alatt, hanem ingyenesen hozzáférhető lett YouTube és a Spotify felületein.

Márkos Albert zeneszerző elmondta, hogy „a zene kiválasztása során sokat kísérleteztünk, mi működik a legjobban. Különböző hangulatú és dinamikájú zenéket próbáltunk ki a jelenetekre. Egy részük az íróasztalnál komponálva született, de voltak vezetett improvizációs, és teljesen improvizatív zenéink is. Az unortodox megközelítés ellenére végül sikerült a Lefkovicsék gyászolnak egészéhez illeszkedő, egységes és organikus filmzenét teremtenünk”.

Igazi nagyágyú kaphatja a Bosszúállók 5 rendezői székét

Nagyon úgy tűnik, hogy Shawn Levy még egy kicsit marad az MCU-nál.

Hamarosan érkezik a hazai mozikba is a Deadpool & Rozsomák, a Variety magazin értesülése szerint pedig a jövőben Levy rendezheti a következő Bosszúállók filmet. Noha a Bosszúállók 5-öt eredetileg Destin Daniel Cretton rendezte volna, aki korábban a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendáján is dolgozott, ő azonban még 2023 őszén visszalé…

Minden mesetípus mást tesz hozzá a boldogságunkhoz || Boldizsár Ildikó & Gyárfás Dorka || Nagylátószög

Mesekutatóként és meseterapeutaként sokat foglalkozott már a történetek és a boldogság kapcsolatával. Boldizsár Ildikó a meséken keresztül közelíti az emberi lelket, és elmondása szerint rengeteget tanulhatunk belőlük magunkról is. Vele beszélgetett A boldogság ügynöke című dokumentumfilm vetítése után Gyárfás Dorka a Művész Moziban.

A Mozinet új bemutatójában Arun Bhattarai és Zurbó Dorottya dokumentumfilm-rendezők egy boldogságügynök életét követik. Az apró himalájai királyságban, Bhutánban ugyanis a Boldogság Kutatóintézet munkatársaiként járják az országot, és kérdőív segítségével mérik fel a lakosság boldogságszintjét. A történet során nemcsak a hétköznapi emberek vágyait ismerjük meg, hanem főhősünk személyes sorsa is kibontakozik, akinek legnagyobb álma, hogy végre szerelemre találjon.

„A boldogságunk 50%-áról nem tehetünk. Ezt az 50 %-ot úgy hívják, hogy irányultságok, genetikai adottságok. Mindannyian egyfajta boldogság-termosztáttal születünk, és ez időnként kibillen fölfelé vagy lefelé, de általában beáll.”

Friss francia rom-kom a nyári hőségre

A Jó a szamár is című film után Caroline Vignal rendező és Laure Calamy színésznő újra együtt dolgozik egy elragadó romantikus vígjátékon.

Iris egy frusztrált feleség és anya, akit munkamániás férje elhanyagol, és aki emiatt barátai noszogatására elkezdi felfedezni a társkereső alkalmazások csodálatosan új világát. Nagy meglepetésére korunkban egy nő számára a szex mindenféle formában és következmények nélkül is elérhető – feltéve, ha jól játszod ki a kártyáidat és megtanulod hogyan kell kikapcsolni a telefonod értesítéseit.

A főszerepet játszó Laure Calamy született komika, aki élvezettel jeleníti meg Iris útját a gátlásosságtól a lelkes kalandorig, Caroline Vignal rendező pedig ítélkezés nélkül, fanyar távolságtartással figyeli az elkerülhetetlen bonyodalmakat.

Meghallgatható a Lefkovicsék gyászolnak filmzenéje

Breier Ádám rendező vígjátéka, a Lefkovicsék gyászolnak hatalmas siker a magyar mozikban. A Szabó Kimmel Tamás és Bezerédi Zoltán főszereplésével készült alkotást eddig közel 35 ezer néző látta. Miközben a mozik továbbra is vetítik, immár elérhető a Cinego felületén. Most ingyenesen hozzáférhető lett a film zenéje.

„Egy rendezőnek mindig külön öröm, ha igazi alkotótársként tud valakivel együtt dolgozni. Berci (Márkos Albert) igazán az volt, és ettől lett különleges ez a folyamat. Meg azért is, mert anyagi és egyéb okok miatt ritkán adatik meg, hogy valóban hangszeres (analóg) zene szülessen. Ez időigényes feladat, de szerintem százszor szebb, pontosabb és érzékenyebb, mint amit számítógéppel írnak egy adott filmhez. Nagyon jó zenész csapat állt össze, ezenkivül Sperling Andor elektronikus apró aláhuzó hangulatai egészen különleges végeredményt hoztak” – árulta el Breier Ádám rendező annak apropóján, hogy a Lefkovicsék gyászolnak zenéje immár nem csak a moziban, vagy a Cinego felületén nézve hallható a film alatt, hanem ingyenesen hozzáférhető lett YouTube és a Spotify felületein

Márkos Albert zeneszerző elmondta, hogy „a zene kiválasztása során sokat kísérleteztünk, mi működik a legjobban. Különböző hangulatú és dinamikájú zenéket próbáltunk ki a jelenetekre. Egy részük az íróasztalnál komponálva született, de voltak vezetett improvizációs, és teljesen improvizatív zenéink is. Az unortodox megközelítés ellenére végül sikerült a Lefkovicsék gyászolnak egészéhez illeszkedő, egységes és organikus filmzenét teremtenünk”.

Átadták a Friss Hús díjait

A Nyertes Zsuzsa főszereplésével készült Diamond Beauty nyerte a legjobb magyar élőszereplős rövidfilm díját

Szerda délután került sor a Friss Hús Budapest rövidfilmfesztivál díjkiosztójára, ahol a legjobb magyar és külföldi film, legjobb animáció és a legjobb színészi alakítások mellett díjazták a legjobb magyar forgatókönyvtervet és filmtervet, valamint számos  közönségdíjat és különdíjat is kiosztottak. A díjak és díjazottak teljes listája a fesztivál weboldalán található.

A díjak:

Mától a Disney+-on: Végre megérkezett az új élőszereplős Star Wars-sorozat, Az akolitus

A legújabb Star Wars-sorozat, Az akolitus minden eddigi Star Wars-film és sorozat előzménye, amely a Köztársaság Fénykorának végnapjaiban játszódik, körülbelül 100 évvel a Baljós árnyak előtt.

Az akolitus megjelenésével már mélyen benne vagyunk a Disney és a Lucasfilm Star Wars-sorozatokkal kapcsolatos elképzeléseiben. A mandalóri, a Boba Fett könyve, az Ahsoka és a Skeleton Crew mellett ezek a m…

David Fincher rendezte: Wes Anderson – videó

Milyen lenne, ha David Finchert Wes Anderson rendezné? Luís Azevedo fogta a direktor úr mozijait (Hetedik, Játsz/ma, Harcosok klubja, Pánikszoba, Zodiákus, Social Network, Holtodiglan…) és úgy vágta meg Edward Norton narrációjával és az ismert filmzenékkel kísérve, hogy az Wes stílust kapjon. Nézve ezt a remek videót, kedvet kapunk elővenni belőle egy-kettőt egészben megtekinteni.

Netflix: Ez a fantasy épp most lett minden idők 8. legnézettebb eredeti filmje a platformon

Alig néhány hónapja van a Netflixen, A hercegnő és a sárkány című fantasy film máris a 8. helyen szerepel a streamingszolgáltató globális TOP10-es, angol nyelvű filmes listáján, írja a Deadline.

A konkrét számok: 87 nap után 137,2 millió megtekintéssel bír a Millie Bobby Brown vezette modern mese.

Godzilla Minus One: Nemzeti traumák (kritika)

Godzilla 1954-ben került először képernyőre a japán Toho Studiosnak szörnyfilmjében, ami gyakorlatilag megteremtette a kaiju műfajt. Godzilla azóta több mint 30 filmben szerepelt, és Hollywoodban is jelentős karriert futott be: a Warner és a Legendary komplett filmes univerzumot épít az alakja köré MonsterVerse néven, és sorban szállítja az újabb és újabb blockbustereket.__GA__Godzilla azonban min…