Best WordPress Hosting
 

Az Oppenheimer és a Szegény párák vezeti a BAFTA-jelöléseket

via mozinezo.hu => eredeti post link

Christopher Nolan Oppenheimer című filmjét 13, Jorgosz Lanthimosz Szegény párák című filmjét pedig 11 BAFTA-díjra jelölte a brit filmakadémia – számolt be róla a BBC News.

A Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) csütörtökön hozta nyilvánosságra jelöléseit. Az atombomba atyjaként emlegetett elméleti fizikusról, Robert Oppenheimerről szóló életrajzi dráma címszereplője, Cillian Murphy is esélyes a brit filmes díjra a legjobb színész kategóriában. De Christopher Nolan rendezése többek között a legjobb film-, rendező- és adaptált forgatókönyv-mezőnyben is elviheti a díjat. Robert Downey Jr. a háromórás film férfi mellékszereplőjeként kapott jelölést.

Az Oppenheimer és a Szegény párák nyomában kilenc jelölést kapott Martin Scorsese Megfojtott virágok című alkotása, az Egy zuhanás anatómiája című produkció pedig hét díjra esélyes. Andrew Haigh Paul Mescallal és Adrew Scott-tal forgatott All of Us Strangers című romantikus filmje hat kategóriában lett jelölt, a Barbie és a Saltburn pedig 5-5 kategóriában nyerheti el a díjat.