Best WordPress Hosting
 

Tizenhárom új könyvet jelentetett meg az MMA Kiadó

via kultura.hu => eredeti post link

A könyvheti kiadványokat és ez évi újdonságokat Turi Attila, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke; Pécsi Györgyi, az MMA Kiadó ügyvezetője; Palojtay Kinga, az MMA Kiadó vezető szerkesztője és Fejérváry Gergely, az MMA Kiadó szerkesztőségvezetője mutatta be szerdán Budapesten. Turi Attila emlékeztetett, hogy az MMA Kiadó 2017-es alapítása óta több mint 300 tanulmánykötetet jelentetett meg, valamint számos sorozatot is indított, többek között az iparművészet és a tervezőművészet, valamint a fotó- és képzőművészet területén.

Pécsi Györgyi kiemelte, hogy formailag és tartalmilag az összes új kiadvány hozzájárul a magyar nemzeti kultúra erősítéséhez, megismertetéséhez és az értékek továbbviteléhez. Mint rámutatott, a magyar irodalom élő klasszikusa, Szilágyi István Agancsbozót című, 1990-ben megjelent regényének újbóli kiadása jelentős lépés az erdélyi író életműkiadásában.

Az Ablonczy László által szerkesztett, Béres Ilona életművét bemutató albumról a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 160 fotóval illusztrált kiadvány az idén 80 éves, Kossuth-díjas színésznő pályája előtt tiszteleg, emellett pedig az egész korszak miliőjét igyekszik bemutatni. Mint elmondták, Márkus Béla Cseres Tibor című monográfiája összefoglalja és értelmezi a közelmúlt egyik legjelentősebb történelmi regényírójának életművét. Cs. Szabó László író életműsorozatába három mű került Doveri átkelés, Magyar néző, valamint Fegyveres Európa címmel.