Best WordPress Hosting
 

A „Vale das Lobas” sikere

via gasztromagazin.hu => eredeti post link

FIATAL PORTUGÁL SÉF ZELLERES ÉTELKÜLÖNLEGESSÉGÉVEL NYERTE EL A S.PELLEGRINO YOUNG CHEF ACADEMY 2022-23-AS VERSENYÉNEK TÁRSADALMI FELELŐSSÉG DÍJÁT

Közeledik a S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23-as versenyének várva várt nagydöntője, amelyre 2023. október 4-5-én kerül sor Milánóban. A prémium ásványvízmárka séfversenyének végső megmérettetése előtt azonban még átadták a S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díjat, amelyet elsősorban az étel fenntarthatósági rátája alapján osztottak ki. Az elismerést idén a portugál Artur Gomes kapta a „Vale das Lobas” elnevezésű zelleres fogásáért. A díjat a Fenntartható Éttermek Egyesülete döntése alapján ítélték oda az Ibériai-félszigetet képviselő séfnek.

A prémium ásványvízmárka gasztronómiai versenyének célja, hogy lehetőséget adjon azoknak a fiatal nemzetközi séftehetségeknek, akik a jövőben sokat tehetnek a konyhaművészet fejlődéséért. A verseny három tematikus díjának egyike a S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díj. Ezt minden évben az a séf nyeri el, akinek az étele a fenntarthatóság meghatározó üzenetét közvetíti. Idén ez a megtiszteltetés Artur Gomes, fiatal portugál séfet érte. A versenyző a „Vale das Lobas” fantázianevű zelleres fogásával emelkedett ki a másik 15 versenyző közül.