Best WordPress Hosting
 

Felolvasói rekordkísérletre készülnek Csömörön – Huszárik Kata védnökként állt az ügy mellé

via kultura.hu => eredeti post link

Csömörön hatalmas és egyben figyelemfelkeltő rekordkísérletre készülnek: egy héten keresztül, éjjel-nappal, megszakítások nélküli felolvasással szeretnék buzdítani a fiatalokat – és a kevésbé fiatalokat – az olvasásra. A Csömöri Kulturális Összeesküvés Mozgalom által szervezett, Mesélj, Csömör! Olvass velünk! eseményen a kortárs magyar gyermek- és ifjúsági irodalomból, valamint a bicentenárium kapcsán Petőfi Sándor egyes műveiből tartanak váltott felolvasásokat. 

Védnökként Tenki Réka és Csányi Sándor mellett Huszárik Kata színművésznő is az ügy mellé állt. Kata nemcsak csömöri lakos, de már évek óta, havi rendszerességgel tart író-olvasó találkozókat Más kép címmel a helyi művelődési házban. A könyvekkel való bensőséges kapcsolata azonban jóval régebbi. Édesanyja, Nagy Anna színművésznő rengeteget mesélt neki kiskorában, így alaposan megfertőzte őt az olvasás szeretetével. 

„Sokszor előfordult, hogy gyerekként ültem bent a szobámban, anyukám pedig azon veszekedett velem, hogy menjek már enni, mert kihűl az ebéd. Én meg csak azt hajtogattam, hogy még ezt az egy oldalt hadd olvassam el” – elevenítette fel.