Best WordPress Hosting
 

Zenei csemegék vinylen – rock, jazz és klasszikus zene a Moiras Records katalógusában

via kultura.hu => eredeti post link

Az idén tavasszal elhunyt zenész, Török Ádám csapata, a Mini 1993-ban ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. Az együttes akkor már tíz éve inaktív volt, de a jubileum alkalmából újra összeálltak a régi tagok egy nagy koncertre, amelyet a Budapest Sportcsarnokban tartottak. Ennek zártkörű főpróbája egy paksi sörözőben volt, az ott készült hangfelvétel jelent meg most dupla LP-n 25 év rock címmel.

„A kilenc számot, köztük a ma már klasszikusnak számító Gőzhajót, a Kereszteslovagot, a Kell a barátságot tartalmazó anyag harminc évvel ezelőtt mindössze ezer példányban jelent meg CD-n, az újramasterelt felvétel most vinylen érhető el” – mondta Kovács László, a Moiras Records vezetője. Mint felidézte, Török Ádámmal tavaly év végén határozták el az LP kiadását. 

A műsor ötvözi a Mini több korszakának zenei világát: progresszív megszólalású bluesos, jazzrockos dalok kerültek a repertoárba. A zenészek sorában hallható Török Ádám (ének, fuvola), Papp Gyula (billentyűs hangszerek), Balogh „Szivacs” Jenő és Németh „Nemecsek” Tamás (dob), Kunu László és Németh Alajos (basszusgitár), valamint Tátrai Tibor és Závodi János (gitár).