Best WordPress Hosting
 

Összeállt a Verzió programja

via kultura.hu => eredeti post link

Igaz történetek, amelyek a gyönyörű és lenyűgöző vagy éppen a kegyetlen és hátborzongató valóságot mutatják be. A Verzió idén immár 20. alkalommal hív különleges utazásra, hogy a filmes történeteken keresztül közelebb kerüljünk a világunkban folyamatosan végbemenő változásokhoz. A magyar versenyprogramban idén hét friss alkotás lesz látható, összesen pedig több mint 80 filmet lehet megtekinteni 5 versenykategóriában és 7 szekcióban.

A fesztivál nyitófilmje a Nem tűnünk el Alisa Kovalenko rendezésében, amely először az idei Berlini Filmfesztiválon mutatkozott be és a Generation szekcióban Ezüst medve.díjra jelölték. A Donyec-medencében egy csapat fiatal a felnőttkor küszöbére ér, és a világ meghódításáról álmodozik. Lázadnak, aknamezőn sétálnak és napoznak a közeli tó partján. Adódik egy lehetőség, hogy hosszú útra induljanak, egészen Nepálig. Megvalósul vajon az álmuk, hogy meghódítsák a világot?

A forradalom öt évszaka című film rendezője illegalitásba vonult, hogy dokumentálja a szíriai forradalmat, és különböző álneveket használt: Damaszkuszban Linának hívják, míg Homszban Maya néven haditudósító, Aleppóban pedig Lama néven ismerik. Lina kicsempészett videókon örökíti meg saját és barátai gondolatait és emlékeit, amint egyre jobban elmerülnek a szabadságért folytatott harcban. A film egy egész évtizeden és a történelmi erők különböző változásain átívelő történet. Az alkotás az idei Sundance Filmfesztivál nagydíjának jelöltje volt.