Best WordPress Hosting
 

Ingyenes karszalag a 7. Budapesti Klasszikus Film Maratonra

A 2024-es Budapesti Klasszikus Film Maratont szeptember 17. és 22. között rendezik. Az idei fesztivál központi témája a 110 éves magyar animáció, de rengeteg egyéb témában is várhatók programok – ezekről az alábbi linken olvasattok többet.

https://nfi.hu/budapesti-klasszikus-film-maraton-2024/hirek-bkfm-2024/erkezik-a-7-budapesti-klasszikus-film-maraton.html

A korábbi évekhez hasonlóan az oktatás szereplői idén is ingyenes karszalaggal látogathatják a programokat. Az ingyenes belépést biztosító karszalaghoz itt lehetséges regisztrálni.

Justin Timberlake megtörte a hallgatást a letartóztatásával kapcsolatban

Justin Timberlake a letartóztatásáról és a börtönben töltött éjszakáról beszélt a Forget Tomorrow World Tour chicagói koncertjén, és köszönetet mondott a rajongóknak, írja a Deadline.

A United Center Stadionban fellépve elismerte az esetet, mint fogalmazott:

“Kemény hét volt. Tudom, hogy néha nehéz engem szeretni, de Ti továbbra is szerettek.”

Élhet az ember csak a szenvedélyének? – Clint Eastwood: Bridges of Madison County / A szív hídjai

A szív hídjai Meryl Streep és Clint Eastwood pályájának is különleges darabja. Melodráma, ami nagy magabiztossággal használja a műfaji elemeket, Douglas Sirk-i éleslátással engedi be a társadalmi valóságot a szerelmesek történetébe, s egyszerre kérdőjelezi meg a liberálisnak és konzervatívnak tartott életmódok relevanciáját.

Mától a Netflixen: Végre megérkezett a nagysikerű manga adaptációja

Talán még sosem voltak annyira népszerűek az animék nyugaton, mint ezekben az években. Ezt szeretné kihasználni a Netflix is, ahol szinte minden hétre jut valamilyen újdonság, sőt, a már befutott animék élőszereplős adaptációi sem példa nélküliek.

Ezen a héten is debütált egy újdonság, méghozzá A legjobbak legjobbja, amelynek egyelőre csak két epizódja érhető el. A sorozat első évadját augusztusb…

Törékeny testből halállegenda – Az amerikai akciófilm hiperstilizációs fordulata

Egy műfajban bekövetkező változásokat legegyszerűbben a viszonyítási pontoktól lehet megvizsgálni. Olyan filmektől, amelyek kijelölték azt a formai-stilisztikai irányt, amit másoknak is követni volt érdemes. Az új irányt, ami behozza az újdonság erejét a megfáradt termésbe. De ha az akciófilmekről van szó, ez jóval összetettebb és érdekesebb témának számít, minthogy csak egy adott filmre és esetleges […]

The post Törékeny testből halállegenda – Az amerikai akciófilm hiperstilizációs fordulata appeared first on Filmtekercs.hu.

Guestellivel Szicíliában 1. rész

A tavaszi, kora nyári idő kiváló egy rövid, pár napos, de annál tartalmasabb kiruccanásra az olasz csizma orrába. A jó hír, hogy átszállás nélkül, két diszkont légitársaság is repül a szigetre Budapestről. A másik remek hír, hogy már 5 nap alatt sok mindent be lehet járni Taorminától Palermóig, úgyhogy akár egy hosszú hétvégébe bele lehet sűríteni a programot, ha nincs rá több időnk.

Természetesen szicíliai utam is a gourmet gasztronómia köré szerveződött, némi történelmi és természeti látnivalóval színesítve. Mondhatnám úgy is, hogy a szicíliai konyha, a kultúra, és az építészet szentháromsága jellemezte szicíliai utamat. Szándékosan nem azt írtam, hogy az „olasz konyha”, hiszen az olaszországi konyhaművészet régiónként is jelentős eltéréseket mutathat, illetve minden tartománynak megvannak az egyediségei, sajátosságai, sőt a jellegzetes tradicionális ételei is. Cataniai landolásunkat követően, az olasz Noleggiare-tól béreltünk autót – olasz utazásaim során midig őket választom, mert jó az ár-érték arány még az E, F, S kategóriájú autóknál is, illetve a cég méltányolja az ember hűségét és már szinte az első utak után kedvezménykuponokkal bombáznak. Cataniában nem időztük sokat, hanem egyből irányba vettük Taorminát. Útközben megálltunk a Gole Alcantara Botanical and Geological Parkban, amit vétek kihagyni. Lenyűgöző természet alkotta sziklafalak között zubog a víz, hol lankásabb, hol erőteljesebb eséssel. Lélegzetelállító látvány és bizonyos szakaszain még meg is lehet mártózni az igencsak friss, hideg vízben. A mesébe illő, természeti képződményt 20-25 méter magas sziklafalak szegélyezik, a legszélesebb pontokon 3-4 méteres szurdokokkal. A természetes kanyont több ezer év alatt vájta ki a víz. Kérésre kis golfkocsikkal visznek körbe a park túravezetői és mutatják meg a legszebb, fotózni való pontokat.  

 

Új a Maxon: Ez a koromsötét humorú vígjáték 2022 egyik legjobbja volt, most új esélyt kapott a platformon

Nehéz megmondani, hogy A menü mennyire volt vígjáték, thriller, dráma. Mert egy picit mindegyik volt. De az kétségtelen, hogy a 2022-es év egyik nagy durranása volt, amelyről milliók beszéltek világszerte. És mostantól a Maxon is megnézheted.

A film története a világ legexkluzívabb éttermében játszódik. Olyannyira exkluzív hely ez, hogy csak a maroknyi kiválasztott illusztris vendég nyerhet beboc…

Újdonságok a Netflixen: 7 premierfilm és sorozat, amit a jövő héten nézhetsz (június 24-30)

A következő hét sem okoz majd csalódást, amennyiben a Netflixet választjuk. Az újdonságok között találkozhatunk majd a Családi affér című filmmel, amiben Zac Efron és Nicole Kidman alakítják majd a főszerepet. Visszatér képernyőinkre az Azok a 90-es évek show a második évaddal, valamint ha az elmúlt években azon kaptuk magunkat, hogy arra gondolunk, mi is lehet a Tokio Hotel egykori sztárjaival, a…