Best WordPress Hosting
 

Tölts négy napot a filmek bűvöletében! – 5+1 program a MOZ.GO kínálatából (X)

Negyedik alkalommal rendezik meg a Magyar Mozgókép Fesztivált, új nevén MOZ.GO-t, amely június közepén várja a magyar filmek rajongóit Veszprémben és környékén. Íme, a Filmtekercs ajánlatai a kínálatból! Június 12. és 15. között irány a Balaton! A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében, a Magyar Filmakadémia védnökségével három városban, Veszprémben, […]

The post Tölts négy napot a filmek bűvöletében! – 5+1 program a MOZ.GO kínálatából (X) appeared first on Filmtekercs.hu.

A figyelők (The Watchers) 2024

Eredeti cím:The WatchersMűfaj:amerikai fantasy, horror, misztikus filmRendező:Ishana ShyamalanZene:Abel KorzeniowskiJátékidő:102 percA film forgalmazója:InterComHazai mozi bemutató:2024. június 6.

A figyelők film leírása

Te nem látod őket. Ők viszont mindent látnak. Mina (Dakota Fanning) valahol Írország nyugati részén eltéved egy hatalmas, alig feltérképezett erdőben. Az autója elromlik, nem tudja, hol van. Kis szerencse a sok balszerencse közt: talál egy vasbeton bunkert, ahol átmenetileg meghúzhatja magát. Szerencse? Élete leglidércesebb napjainak kezdete. Mert becsapódik mögötte a vasajtó. És nincs kijárat. Csak három ismeretlen, akik szintén benn ragadtak ebben a furcsa épületben. És egy hatalmas, tükrös ablak – olyan, mintha egy óriási kirakatba kerültek volna. Mert vannak valakik az ablak túloldalán, akik őket figyelik és tanulmányozzák. Nincs hova bújniuk, kíváncsi, titokzatos szemek kísérik minden mozdulatukat. És akik ennyire kíváncsiak rájuk, azok már soha többé nem akarják szabadon engedni a foglyaikat.

Megjelent Kránicz Bence új könyve a magyar filmkritikáról

Megjelent Kránicz Bence Láthatatlan emberek – Magyar filmkritikai párbeszédek a kezdetektől 1944-ig című kötete.

A könyv megrendelhető a Napvilág Kiadó oldalán, hamarosan pedig a nagyobb könyvesboltokban, illetve a júniusban esedékes Könyvhéten is megvásárolható lesz.

“Ki és hova írt kritikát a Metropolisról, Fritz Lang mesterművéről? Greta Garbóról a Gösta Berlingben? A Hyppolit, a lakájról? A Hófehérke és a hét törpéről? A King Kongról? Charlie Chaplinről a Modern időkben? A Patyomkin páncélosról? Kabos Gyuláról, aki mindig vízbe esik?

Meleg karaktereket csak meleg színészek játszanak? Rebel Wilson határozottan állást foglalt a kérdésben

Rebel Wilson szintén kifejtette a véleményét azzal a kérdéssel kapcsolatban, miszerint egy homoszexuális karaktert csakis homoszexuális színész játszhatna el.

A színésznő a BBC Radio 4 Desert Island Discs című műsorában adott új interjújában megjegyezte, hogy szerinte ez “teljes képtelenség”. “Nem hiszem, hogy más lenne a mérce, inkább arról van szó, hogy ha te vagy valami, akkor most már szabad …

Én, a szimbiontám és más szörnyetegek – Venom: The Last Dance előzetes

Megérkezett az előzetese a Venom 3. részének: a The Last Dance a trilógiától megszokott komolytalan hangnemet és cinikus humort ígéri. Három évvel a Venom 2. – Vérontó és hat évvel a Venom után érkezik a Marvel antihősének harmadik filmje. A Venom: The Last Dance a Sony Pókember-univerzumának ötödik darabja, amelyben Tom Hardy személyesíti meg a […]

The post Én, a szimbiontám és más szörnyetegek – Venom: The Last Dance előzetes appeared first on Filmtekercs.hu.

Az arcuk mindig előttem lesz – kritika

Vajon mennyire jó ötlet erőszakos bűncselekmények elkövetőit és áldozatait összehozni abból a célból, hogy próbálják közösen megfejteni a dolgok hátterét? A franciáknál legalábbis már egy évtizede működik a dolog. Az arcuk mindig előttem lesz a kommunikáció fontosságára hívja fel a figyelmet erős színészi alakításokkal, de a konfliktuskezelés olyan szinten jól működik benne, hogy az a való életre kevésbé jellemző.

Lenyűgözte a zsűrit az Opera Cocktail sorozat

Magyar kézműves gin innováció robban a hazai és a nemzetközi piacra

Rangos elismerést nyert az Opera Gin Budapest gyártója és forgalmazója, az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. Az „Inno d’Or – Év Innovációja 2024” versenyben a társaság Opera Cocktail Series pályázata ital kategóriában bekerült a legjobbak közé és megkapta az év innovációja díjat. A verseny célja, hogy évről évre olyan értékteremtő innovációkat jutalmazzon, amelyek meghatározható vásárlói, fogyasztói igényre nyújtanak megoldást.

Idén negyedik alkalommal került megrendezésre a Trade magazin által 2021-ben életre hívott innovációs verseny, amelynek május 16-i díjátadóját egész napos szakmai konferencia kísérte a Hungexpo Főépületének Konferenciatermében. Az eseményen bemutatták az aktuális újdonságokat és újításokat, és átadták az „Inno d’Or – Év innovációja 2024” díjakat is.