Best WordPress Hosting
 

Híd a Kwai folyón: Halálvasút (kritika)

A II. világháború a kollektív tragédiák és az emberiesség elleni bűnök féktelen időszaka volt. Holocaust, a Hirosimára és Nagaszakira dobott atombombák, Pearl Harbor, Sztálingrád, civil városok bombázása, mint London, Berlin és Drezda, a német nők tömeges megerőszakolása… A mértéktelen vérontás és a kegyetlenségek sora végtelen. Ebben a kritikus időszakban az erőszakhullám a hadifoglyokat sem ke…

Motorosok: Olajcsere előtti vetítésen láthattam a nyár legvártabb filmjét, a Motorosokat! (kritika)

Méltatlanul hányattatott sorsa volt Jeff Nichols legújabb rendezésének, hiszen egy darabig úgy tűnt, akár örökre dobozban végezheti a film, de aztán a Universal és a Focus Features megvásárolta a forgalmazási jogokat, és így a csütörtökön a magyar mozikba is berobognak Tom Hardyék!__GA__A Sons of Anarchy és Hunter S. Thompson Hell’s Angels könyve már megvolt, és ritka madár egy mocis film a vászna…

5 vidéki étterem ami egy külön utat is megér

Ha szeretnéd felfedezni Magyarország vidéki gasztronómiai kincseit, akkor itt az ideje, hogy belevágj egy kulináris utazásba. Ebben a cikkben öt vidéki éttermet emelünk ki, amelyek mindegyike egyedi élményt nyújt, és különleges gasztronómiai kalandokkal vár. Fedezd fel velünk a Szarvasi Újváros Bisztró Kortárs Progresszív konyháját, élvezd a La Róna Bisztró új séf által megújult kínálatát Kiskőrösön, kóstolj bele az egészséges ételek világába az Essentiale reggelizőben Szegeden, tapasztald meg az ázsiai ízek találkozását a MyThai étteremben Kecskeméten, és élvezd a megújult Next Bistro különlegességeit Debrecenben. Minden helyszín sajátos varázsával és gasztronómiai kínálatával tökéletes úti cél egy-egy ínycsiklandó kiruccanáshoz.

 

Újváros Bisztró, Szarvas

Szenvedélyes beszédet mondott Schwarzenegger egy ausztriai csúcstalálkozón

Arnold Schwarzenegger mindenkit cselekvésre sarkallt. A színész az éghajlatváltozással kapcsolatban tartott beszédet, amely során leszögezte, hogy itt az ideje, hogy befejezzük a mellébeszélést.

“A beszéd önmagában nem fog megmenteni minket,  de a tettek igen. Mindannyiunknak ugyanaz a víziója a környezetszennyezésmentes világról. Mindent meg kell tennünk, hogy elállítsuk a vérzést, hogy megments…

Tove Ditlevsen önéletrajzi trilógiája gyógyszerfüggésről, abortuszokról, íróvá válásról mesél

A dán Tove Ditlevsen vallomásos műveiben szinte élve boncolja önmagát, küzdelmeit és sokszor ellentmondásos érzelmeit. A memoárirodalom hagyományait követő, egyszerre nyers és költői, letaglózóan őszinte regényekből (Gyerekkor, Ifjúkor, Függés) összeálló Koppenhága-trilógia a hét könyve. 

Motoron lovagolnak el a pénzzel

A kifordított belsőségek a nyár gigahitje, de jött mellé egy felnőtt dráma is…

Az Inside Out 2 csak 35%-ot esett, ami eszméletlen kicsi szám, és így 100 milliót hozott a pénztáraknál, így a Disney hatalmasat kaszál vele. Már most 355 millió Amerikában, és 724 világszinten. És még csak a 2. hétvégéjét tudta le. És igazából családi mozis ellenfele nem is érkezik majd, hiszen odakinn a Kinds of Kindness, a Horizon és a Quiet Place kopogtat majd. A jövő héten vérengzés lesz.

Közben jött a Bikeriders is, Amerikában 10 milliót összeszedve. 50 milliós a budget, a reklám nem lehetett olyan sok azért pluszban, és világszinten 14 milliónál jár csak, szóval elvileg bukta, de ennél rosszabbat tippeltek neki és elvileg jól tarthatja magát “ellenfél nélkül” az elemzés szerint, pont ilyen dráma nem jön, de azért a Kinds of Kindness ugyanazokra a nézőkre célozhat talán. Pénzt biztos nem vesztenek, mire streamingre ér már lehet nulláznak.

Mától otthonról nézheted: A mozik után most streamingre is befutott a kultikus franchise legújabb része

A Szellemirtók-franchise bizonyára mindannyiunk számára ismerős gyerekkorunkból. A nosztalgiát meglovagolva újabb részeket forgattak az elmúlt években, ennek második állomása, a Szellemirtók – A borzongás birodalma június 24-től már a streamingen is elérhető lesz.

Gil Kenan rendezésében, Jason Reitmannel közösen írt forgatókönyv alapján készült 2024-es amerikai természetfeletti vígjáték, a …