Best WordPress Hosting
 

Carly Schabowski: A szivárvány

via konyvutca.hu => eredeti post link

A szivárvány az igazságok, a szeretet és a háború kegyetlenségének a könyve. Olyan dolgokról mesél, amit a legjobb volna elfelejteni, de lehet-e úgy élni, hogy egész életedben elhallgatod az igazságot, ami feszít és fáj és így nem találsz békességet és nyugalmat idős korodra.

Az Angliában született Isla 2015-ben talál nagyapjáról egy olyan fotót, amin a férfi náci egyenruhában pózol egy másik náci egyenruhás tiszttel együtt. A fotókkal együtt talál még egy szivárványszínű sálat is. Demens, beteg nagyapjától nem mer kérdezősködni, de nagymamáját megkérdezve az asszony elutasítóan viselkedik, és arra kéri a lányt, engedje el a témát és vele együtt a múltat, ne zaklassa fel a nagyapját. 

Islát viszont nem hagyja nyugodni a fotó és hirtelen elhatározásból Lengyelországban találja magát, ahonnan nagyapja származik és ahol a család többi része él. Megkeresi nagyapja idősotthonban élő bátyját, aki eleinte nem akarja a múlt sebeit feltépni és nem mesél a lánynak, de végül odaadja neki a nagyapja, Tomasz fiatalkorában írt naplóját, amiből a lány a háború borzalmairól olvas.