Best WordPress Hosting
 

Ezek a filmek, sorozatok és alkotók nyerhetik idén a Magyar Mozgókép Díjat

Immár publikus, hogy a Magyar Mozgókép Díj előzsűri bizottsága kategóriánként melyik 5 alkotást és alkotót jelöli 2023-ben a Magyar Mozgókép Díjakra. Az almafa virága, a Blokád, a Hat hét, a Larry és a Magasságok és mélységek versenyeznek a legjobb nagyjátékfilm kategóriában. A díjátadóra június 10-én a Magyar Mozgókép Fesztiválon kerül sor, ahol a nagyközönség is […]

The post Ezek a filmek, sorozatok és alkotók nyerhetik idén a Magyar Mozgókép Díjat appeared first on Filmtekercs.hu.

A BeetleJuice folytatás

Igen, érkezik, Michael Keaton jön benne, meg Justin Theroux is. Jenna Ortega alakítja majd Lydia lányát, pedig Winona Ryder is benne van. A rendező Tim Burton, bár nem tudom a (sikeres, de elég gyenge) Wednesday után ez mennyire megnyugtató? A Warner már betűzte 2024 szeptemberére a bemutatót, szóval terveznek vele rendesen.

Feltámadás (Resurrected) 2023

Eredeti cím:ResurrectedMűfaj:amerikai sci-fi, horrorRendező:Egor BaranovZene:–Játékidő:128 percA film forgalmazója:ADS ServiceHazai mozi bemutató:2023. május 11.

Feltámadás film leírása

A nem is olyan távoli jövőben a katolikus egyház rájön, hogyan lehet nemrég elhunyt embereket feltámasztani. Ahhoz, hogy valaki a halál után kapjon egy második esélyt, hinnie kell Istenben és kerülnie kell a bűnöket. Stanley akkor csatlakozott papként az egyházhoz, amikor fia az elsők között éledt újjá egy halálos autóbaleset után. Munkája során segít a feltámadottaknak beilleszkedni a társadalomba, valamint feldolgozni azt, ami velük történt. Miután valaki a nyájából gyilkosságokat követ el, minden megváltozik, több furcsa dologra lesz figyelmes. Szerinte a feltámasztásoknak köze lehet egy gyilkosságsorozathoz. Az egyház megpróbálja eltussolni a bűncselekményeket, ezért Stanley nyomozásba kezd és ezzel veszélybe kerül az élete.

Feltűnt a Babylon 5: The Road Home

Az animációs film, amit  J. Michael Straczynski csinál. John Sheridan több idővonalon és alternatív valóságon át kell hazajusson, ami közben ismerős arcokkal is találkozik. A hangok: Bruce Boxleitner, Claudia Christian, Peter Jurasik, Bill Mumy, Tracy Scoggins, Patricia Tallman, Paul Guyet, Jeffery Sinclair, Anthony Hansen, Mara Junot, Phil LaMarr, Piotr Michael, Andrew Morgado, Rebecca Riedy.

„Egész életemben utáltam a nyájakat” – Szinetár Miklós Bánffy Miklósról és magyarságról

A Kossuth-díjas színházi, opera-, televíziós és filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész, a Magyar Állami Operaház korábbi főigazgatója, a Magyar Televízió egykori elnökhelyettese, a Halhatatlanok Társulata kuratóriumának elnöke, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia rendes tagja a 150 éve született erdélyi grófról mesélt.

„Ha megkérdeznék, ki az emberi ideálom, akit a legtöbbre tartok, Bánffy Miklós lenne a válaszom. Érdekes, hogy én, a Bérkocsis utcai proligyerek ennyire vonzódom ehhez az erdélyi arisztokratához, de egészen tökéletes élet az övé a maga gazdagságában, tisztességében, humanizmusában” – mondja Szinetár Miklós. Már az Operaház főigazgatója volt, amikor megismerte ezt a kivételes életművet, az elődjéét, hiszen 1912 és 1917 között kormánybiztosként Bánffy is az Operaház élén volt intendáns. „Elolvastam az életrajzát, és a rajongója lettem. Elkezdtem kutatni az életét, olvasni a műveit; nem értettem, miért nincs ott a köztudatban, hogy egy ilyen nagyság élt köztünk. Íróként is elképesztő. Engem rettentően bánt, hogy Bánffynak Magyarországon nincs akkora kultusza, mint Wass Albertnek, aki nem is fogható hozzá” – jegyzi meg.

Erdélyi történet

Szürrealista látomásban támad fel Emma Stone – Poor Things teaser

Megérkezett az első rövid előzetes Yorgos Lanthimos legújabb víziójához, az Emma Stone főszereplésével készül, Budapesten forgatott Poor Thingshez. Emma Stone a Zombielandben már találkozott élőhalottakkal, most azonban ő az, aki életre kel. Megérkezett az első teaser a Poor Thingshez, Yorgos Lanthimos következő filmjéhez, amely egy fiatal nőről szól, aki nem tudja, miért nem halt meg, […]

The post Szürrealista látomásban támad fel Emma Stone – Poor Things teaser appeared first on Filmtekercs.hu.

Itt a Bazi nagy görög lagzi 3., az előzetesben benne, aki még él

Nia Vardalos azért egész jól eléldegél a Bazi nagy görög lagziból. 2002 után bő 20 évvel most trilógiává kerekedett a sikermozija. Ne felejtsük, közben azért megbukott vele sorozatként, de 7 esztendővel a 2. mozi után a harmadikat nem csupán írta, már rendezte is.

Szerelemmel, szenvedéllyel – díjnyertes film debütál a magyar mozikban

Június 1-jén mutatják be a magyar mozik Claire Denis Szerelemmel, szenvedéllyel című filmjét, amely a legjobb rendezőnek járó Ezüst Medvét nyerte el a 2022-es berlini filmfesztiválon. A film a harmadik olyan alkotás, amelynek Denis és Christine Angot együtt jegyzik a forgatókönyvét. Legutóbbi közös filmjük, a Jöjj el, napfény! szintén Juliette Binoche főszereplésével készült, és számos nemzetközi díjat érdemelt ki.

A mozi Sara és Jean történetét meséli el, akiknek szerelme bár hosszú évek óta tart, a szenvedély nem hagyott alább közöttük az idő múltával. Kapcsolatuk megingathatatlannak tűnik. Egy reggelen Sara az utcán meglátja korábbi társát, François-t, azt a férfit, aki bemutatta őt Jeannak, és akit akkor Sara vívódás nélkül, szinte azonnal elhagyott. Bár egy szót sem váltanak, François iránti érzelmei most újra hatalmukba kerítik, és minden megváltozik. A nézők túlfűtött jelenetek sorában követhetik, ahogyan a szenvedély utat tör, és szétzilálja mindazt, ami addig biztosnak látszott.

A főszerepekben Juliette Binoche (Sara), Vincent Lindon (Jean) és Gregoire Colin (François) látható.

25 év után sorozatban folytatódik az Alul semmi az eredeti szereposztással – trailer

1997-ben azért nagyon szólt az Alul semmi. Az egykori sheffield-i acélgyár munkanélküli férfijai úgy vetkőztek, hogy abba belerengett a világ. Az angol vígjáték számos díjat nyert, színházi darabként is óriási sikereket arat azóta is számos országban (nálunk is). 25 évvel később az eredeti szereplőgárdával (Robert Carlyle, Tom Wilkinson, Mark Addy Lesley Sharp…) íróval, 8 részes sorozatként tér vissza a Disney+-ra. elsőre hajmeresztő ötlet, de az előzetest látva visszajött az íz és az életérzés. Lehet, hogy jó lesz ez.

Milyen új Star Wars-filmek érkeznek? (X)

Áprilisban tartották az idei Star Wars Celebrationt, ahol lehullott a lepel a következő években várható új Star Wars-darabokról. Az alábbiakban azt foglaljuk össze a Games Radar cikke alapján, mit lehet tudni az elkövetkező mozifilmekről. Mikor kerül a mozikba a következő Star Wars-film? Hivatalosan három Star Wars-filmnek van megjelenési dátuma. Az első Patty Jenkins filmje lett […]

The post Milyen új Star Wars-filmek érkeznek? (X) appeared first on Filmtekercs.hu.

Az egyház megint eltitkol valamit – Egor Baranov: Resurrected / Feltámadás

„Akkor ez most egy összeesküvés az egyház és az FBI között?”- teszi fel a kérdést a Feltámadás egyik szereplője a film második felében, ebből a mondatból pedig már sejthető, hogy újabb gyöngyszemmel gazdagodott a trashfilmes Szent Grál. Egor Baranov mozija megvalósításában C-kategóriás, az alapötletet viszont nem lehet hangos nevetés nélkül összefoglalni.