Best WordPress Hosting
 

Nem kapjátok meg a gyűlöletem (16) || Kéri László és Veiszer Alinda || Nagylátószög

Veiszer Alinda beszélgetett Kéri László szóciológus-politológussal a 12. Mozinet Filmnapokon a Nem kapjátok meg a gyűlöletem premier előtti vetítése után.

Antoine élete egy csapásra omlott össze, amikor elveszítette feleségét a párizsi Bataclan terrortámadásban. A férfi egyedül maradt másfél éves kisfiával, de ahelyett, hogy gyűlöletet érzett volna az elkövetők ellen, másnap egy nyílt levélben a szeretet fontosságára hívta fel a figyelmet.

 

Red Flag gyűjtemény érzelmi fogyatékosoknak – Az idol

Közepesen sikerült softcore pornó lett a The Weeknd első jelentős szerepét jelentő Az idol, a csalódást pedig Lily-Rose Depp sem oszlatja el. Nagyvásznon is jól mutató (azért babyloni méreteket messze nem öltő) kavalkáddal indul a popszakmáról szóló Az idol vetítése Cannes-ban. Míg az apa, Johnny Depp a Jeanne du Barryval képviseltette magát a filmfesztiválon, addig […]

The post Red Flag gyűjtemény érzelmi fogyatékosoknak – Az idol appeared first on Filmtekercs.hu.

Barcelona Európa egyik legcsábítóbb városa

Barcelona Spanyolország második legnépesebb városa, amely egyben Katalónia fővárosa is. Ebben a gyönyörű nagyvárosban új és régi keveredik: az épületek által felidézett történelem és a gyorsan fejlődő jelenkori metropolisz. A történelmi városrész mellett vígan tornyosulnak a felhőkarcolók is, a dombokról pedig letekinthetünk a csodálatos tengerpartokra.  A katalán főváros élete Barcelona látnivalók sokaságát sorakoztatja fel, ám […]

The post Barcelona Európa egyik legcsábítóbb városa appeared first on Filmtekercs.hu.

Plusz pénzt kell fizetni a Netflixen megosztott jelszavakért

„A fiókod a Te és a veled egy háztartásban élők tulajdona” – tájékoztatta előfizetőit e-mailben a Netflix. Havi 990 Ft-tal kell többet fizetni, amennyiben egy kívülálló személy akarná használni a streaming-szolgáltatást. A jelszómegosztás a Netflix egyik Achilles-sarka: a vállalat szerint több mint 100 millió olyan felhasználó van, aki fizetés nélkül használja a szolgáltatást, ami bevétel […]

The post Plusz pénzt kell fizetni a Netflixen megosztott jelszavakért appeared first on Filmtekercs.hu.

Joaquin Phoenix most egy meleg férfi szerepébe bújik

A Carol lassan tízéves megjelenése után Todd Haynes újabb meleg romantikus drámát tervez, ezúttal Joaquin Phoenix főszereplésével. Todd Haynes az idei cannes-i visszatérését követően sem pihen. Legújabb filmje, a May December után már új projekteken dolgozik az Oscar-díjas Joaquin Phoenix társaságában. Az IndieWire című lappal Cannes-ban készült interjújában elárulta, milyen tervei vannak a közeljövőben: „A […]

The post Joaquin Phoenix most egy meleg férfi szerepébe bújik appeared first on Filmtekercs.hu.

Close Your Eyes

Egy híres spanyol színész filmforgatás közben nyomtalanul eltűnik. Habár a holttestét soha nem találják meg, a rendőrség arra a következtetésre jut, hogy tragikus balesetet szenvedett a tenger melletti sziklaszirtnél. Sok évvel később a rejtély egy televíziós műsor által újból felszínre kerül, mely korábban sosem látott felvételeket mutat a színész utolsó jeleneteiről.

A Barbie Girl című dal is felcsendül a közelgő film új előzetesében

Egzisztenciális krízissel indul Greta Gerwig Barbie-jának legújabb előzetese Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével. Már az eddig megjelent Barbie teaser trailerek is lázba hozták a közönséget, amelyekben először egy 2001: Űrodüsszeia idézést kaptunk, majd épp csak belepillanthattunk a film világába. Ezúttal megérkezett a végső előzetes, ami során a filmbeli eseményekről tudhatunk meg többet. Greta Gerwig […]

The post A Barbie Girl című dal is felcsendül a közelgő film új előzetesében appeared first on Filmtekercs.hu.

Nagy visszatérőkkel zárult a verseny Cannes-ban

A 2006-ban a Felkavar a széllel, tíz évvel később pedig az Én, Daniel Blake című filmmel Arany Pálmát nyert brit rendezőnek péntek este bemutatott The Old Oak (Az öreg tölgy) című drámája 2016-ban egy észak-angliai egykori bányavárosban játszódik, ahol a munkások egy része nem nézi jó szemmel, amikor szíriai menekülteket telepítenek be hozzájuk. 

Ken Loach filmje arra a problémára keresi a választ, hogy az elzárt helyen, szegénységben élők hogyan tudnak befogadni náluk is bizonytalanabb helyzetből érkező idegeneket, illetve azok hogyan tudják elfogadtatni magukat a helyiekkel.    

„Ez a film a reményről szól. A harcot folytatni kell, és győzni fogunk” – mondta a világpremier végén ökölbe szorított kézzel a 86 éves filmrendező, akit öt percen át állva ünnepelt a fesztiválközönség.

Ringasd el magad – 10 embertelen jó dal a 75 éves Presser Gábortól

Nem tilthatom meg

Bár Presser Gábor a Locomotiv GT zeneszerzőjeként vált igazán ismertté, az Omega első saját dalait is ő szerezte. Az 1968-ban kiadott Nem tilthatom meg az egyik első dal, amelyet Presser jegyzett. A single másik dala a Volt egy bohóc volt, azonban nehezen rúghatott labdába a Nem tilthatom meg zakatoló ritmusa, egyszerű, de a levegőt áthasító gitárriffje, valamint vérbeli beat-refrénje és őrült orgonaszólója mellett. Zeneszerzőként egyébként még két évig működött közre az Omega lemezein, többek között a zenekar legnagyobb slágere, a Gyöngyhajú lány zenéjét is ő szerezte. A Nem tilthatom meg több országban is megjelent, angol nyelvű verziójának címe There’s Nothing I Can Do.

Egy dal azokért, akik nincsenek itt

A matektanár, akit megszálltak az űrlények

Pamela Butchart: Űrlény lett a tanárnőm!, Izzy könyvek, fordította: Magyari Andrea, Móra kiadó, 2023, 176 oldal, 2999 Ft helyett itt 2459 Ft

A matektanárok elég félelmetesek, pláne, ha űrlénnyé változnak, akkor aztán igazán nagy a baj! Izzyvel és barátaival rengeteg furcsa és rejtélyes dolog történik, amit, ha megpróbálnak kibogozni, csak még nagyobb kalamajkába kerülnek.

Új sorozattal jelentkezik a Móra Kiadó: Az Űrlény lett a tanárnőm!, az Izzy könyvek első része, kisiskolásoknak való humoros olvasmány, bájos történet a gyermeki fantáziáról, aminek még az iskolai szabályok sem szabhatnak határt.